CSOKOLÁDÉS-MEGGYES TRÜFFEL (lisztmentes)
sponsored links
csokis-meggyes sütikoszorú lisztmentes |
Ez aztán a kényeztetõ nyalánkság.
Nagyon szeretem ezt a fajta süteményt, hiszen rengeteg étcsokoládé kerül bele és semmi liszt. Viszont nekem nagyon tömény önmagában, ezért valami savanykás gyümölccsel lazítani szoktam. Általában a tetejére kerül, vagy öntetként kínálom mellé, most viszont belekevertem a meggyet a süteménybe, sõt egy kevés mentalevél is keveredett közé.
Csokirajongóknak kötelezõ elkészíteniük. Roppant egyszerû, kezdõknek is bátran ajánlom.
hasonló recept a málnás változat, itt olvasható
a fehér csokis-szedres itt olvasható
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (jó minõségû)
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 egész tojás (L méret)
1 csipet só
2 e.k. étkezési keményítõ
1 t.k. sütõpor
6 mentalevél
k.b. 30 dkg magozott meggy
Elkészítés
Egy kisebb lábasban olvaszd össze a csokoládét, vajat és cukrot.
A tojásokat habosítsd ki, fehéredésig.
A mentaleveleket tekerd fel és aprítsd a lehetõ legapróbbra.
A meggyet magozd ki.
A keményítõt keverd el a sütõporral és a sóval.
A felolvasztott csokis keveréket hagyd langyosra hûlni, majd vegyítsd el a kihabosodott tojásokkal, a felaprított mentával és a keményítõs sütõporral.
A sütõformát vajazd ki és az alját pakold tele a meggy nagy részével.
A maradék meggyet keverd el a tésztában és öntsd a formába.
A sütõt melegítsd elõ 175 fok légkeverésre és a sütit told a forró sütõbe.
A koszorúban 25-30 perc alatt készül el, tortaformában 35-40 perc.
csokis-meggyes süti (lisztmentes) |
csokis-meggyes süti, lisztmentes |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is