CSOKOLÁDÉS INTELLIGENCIA

2013-03-11

sponsored links



Biztos hallottatok már az Intelligens krémesrõl, ami egy nagyon rafinált, de felettébb finom sütemény. Elsõre nagyon bizarr, ahogy kész a kikevert massza, de aztán a csoda a sütõben megy végbe. Sülés közben ugyanis három részre válik és így ölt alakot finom süteményként. Ha sima vaníliásan készül, akkor nagyon hasonlít az íze a madártejre, így csokoládésan, meg fogalmam sincs mire... Finom csokis és krémes. Egyszer már neki álltam, de csúfosan ért véget a sütése. Elõször is a nyolctojásos verziót csináltam meg, így tetemes mennyiség lett belõle. Ezzel nem is lett volna baj... Minden remekül mûködött mindaddig, amíg a sütõbõl kivételre nem került... Nem számoltam a tepsi súlyával és fél kézzel emeltem ki a forró tepsit. A csuklóm megbicsaklott, majd úgy ahogy van az egész tepsi kiesett a kezembõl és puff, a padlón landolt. Minek után ez a süti arról híres, hogy melegen remegõs a textúrája, így képzelhetitek, hogy a becsapódástól a tartalma felrepült derékig, majd onnan zuhant vissza szanaszét. Úgy meglepõdtem a pillanatok leforgása miatt, hogy csak álltam a szétterült maszlag közepén... Azóta most mertem csak megsütni és kizárólag fél adagból. Langyosan, csokoládé öntettel, maga a megtestesült csokoládé fantázia.

Hozzávalók: 4 tojás, 11,5 dkg vaj, 11,5 dkg liszt, 6 dl langyos tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 csipet só, 4,5 dkg keserû kakaópor, 10 dkg olvasztott csokoládé, 20 dkg ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s