Csokizselés piskótatorta (gluténmentes, paleo, tejmentes)
sponsored links
Nagyon kis diétás sütemény, bár elsõ látásra nem feltétlen tûnik annak, pedig tényleg az, ha meglátjátok a hozzávalókat, ti is meg fogtok gyõzõdni róla. Elképzeltem, mit akarok és a hozzávalókat úgy találtam ki menet közben. A piskóta fõnyeremény lett, még sokszor fogom sütni, különféle krémekkel, mert alig tartalmaz szénhidrátot és nagyon laktató, bárhogy lehet ízesíteni.
Bár a gyerekeknek sütöttem egy grízes krémest, sajnos õk is ebbõl kértek :)
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás szétválasztva
2 evõkanál kókuszliszt
2 evk kókuszreszelék
1 púpos kávéskanál konjak liszt
1 evk negyedannyi édesítõ
fél csomag sütõpor
A tojásfehérjét felvertem, az édesítõvel és picike sóval. Mikor kemény lett, hozzákevertem a tojások sárgáját egyben. Egy kis tálban összekevertem a száraz anyagokat és egy mozdulattal hozzáöntöttem a tojásos masszához, tovább kevertem a robotgéppel még pár pillanatig, míg minden elkeveredett.
Egy kis méretû (15cm átmérõjû) kapcsos tortaformába öntöttem, amit kibéleltem sütõpapírral és 180-fokos sütõben kb. 20 percet sütöttem (tûpróba).
A csokikrémhez:
A csokikrémnek akkor láttam csak neki, mikor a piskótát kivettem.
Egy késes robotgépbe öntöttem a következõket:
200 ml forró víz
4 kávéskanál zselatin
6 kávéskanál Szafi fitt karobpor
(kakaót is lehet, de ha karob, én csak a fentit ajánlom, ez nagyon finom)
1 púpos evk édesítõ
1 kávéskanál rumaroma
30 g kókuszolaj
8 kávéskanál kókusztejpor
2 csapott kávéskanál konjak liszt
Elindítottam a gépet és összeturmixoltam a hozzávalókat. Hagytam picit pihenni, pár percet, megint turmixoltam rajta, már láthatóan sûrû volt, még pár perc és újra turmixolás után jó lett.
A piskótát szétvágtam keresztben, visszatettem a csatos formába, amit kibéleltem folpakkal. Ráöntöttem fele krémet az alsó lapra, majd rátettem a felsõ lapot és ráöntöttem a maradék krémet. Elsimítottam és hûtõbe tettem. Egy óra múlva ehetõ volt. A krém inkább zselés, mint krémes, de nekem nagyon ízlett. A piskóta finom puha volt és nem száraz egyáltalán. Még sokszor fogom használni ezt az alapreceptet.
Pár fázisfotó:
A süteményben összesen 30 g ch (szénhidrát) van. Ezt kell annyifelé osztani, ahány szeletre vágod.