CSOKIVAL TÖLTÖTT FONOTT KIFLI
sponsored links
CSOKIVAL TÖLTÖTT FONOTT KIFLI
Nagyon mutatósak ezek a finom kiflik, melyek valamelyik reggelire készültek. Az alapreceptnek megint a kedvenc kelt tésztás receptemet használtam, a tojás nélküli fonott kalácsét. Ezt a formázási technikát itt láttam, rögtön be is indult a fantáziám és én már töltve készítettem el.
HOZZÁVALÓK
3 dl tej
3 g élesztõ
50 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj / 1 púpos ek zsír
4 kanál cukor
egy kis tej a kenéshez
1 csokoládé puding
4 dl tej
leírás szerinti cukor mennyiség
1 van. cukor egy kis cukorral összekeverve
ELKÉSZÍTÉSE
- 2,5 dl cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt. A lisztet, a zsírral / vajjal (én szinte mindig zsírt használk) és a felfutott élesztõvel összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor tegyük még hozzá a maradék 1/2 dl tejet.
- Ha jól összedolgoztuk, akkor takarjuk le. Közben készítsük el a csokipudingot a leírás szerint, csak 4 dl tejjel.
- Ha a duplájára kelt a tészta, akkor egy kicsit gyúrjuk át, majd vágjuk 16 részre. Ezeket egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük csokoládé pudinggal és feltekerjük. Két pudinggal töltött rudat megfogunk és "összefonjuk" õket, ha lehet minél szorossabban. Egy kicsit a fonatokon alakítunk, úgy hogy kiflit formázzanak.
- Így tesszük õket a tepsire - ebbõl így 8 db kiflink lesz és amíg bemelegszik a sütõ 180 fokra, még egyszer kelni hagyjuk õket.
- Lekenjük tejjel, majd aranybarnára sütjük õket.
- Még melegen meghintjük cukor és vaniliás cukor keverékével õket.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.