Csokitorta szederrel a szenvedély jegyében
sponsored links
"Cukor, só és minden mi jó, ezekbõl az összetevõkbõl próbálták megalkotni a tökéletes..."
Akár így is kezdhetném. Ugyan nem pindúrpandúrokat készítettem, de a hozzávalók között itt is csupa egyszerû dolog szerepel. Kevés, de minõségi alapanyag, ez a siker titka. Persze van, hogy én is szeretek flancolni, bonyolult krémeket/tésztákat/díszítéseket ügyeskedni, de itt felesleges. Pont az egyszerûségével gyönyörködtet.
Á. névnapjára készült...jó nagy elmaradással. Ciki. De egyszerûen nem volt idõm. Ami ellentmondás, mert mindennap megállapítom, hogy ma sem sikerült semmi értelmeset csinálnom. Sõt, tulajdonképpen semmit. De mégis, én az apa-Velence-Fehérvár háromszög bûvöletében, õ Balaton-Fehérvár között ingázva, nem egyszerû, összehozni egy találkozót. Amikor mondjuk fel is tudok mutatni valami bármi érdemlegeset. Hiszen a nyaralónkban sütni...már kifejtettem párszor. Jó, a kényszer nagy úr, tehát már valamicskét kezdem átlátni a rendszer buktatóit (és próbálom azokat idõben kicselezni), de még nem tökéletes. Plusz az utóballagási bulimon, a 3 és 6 éves másodunokatesóim a karácsonyi ajándéknak kapott tündérszárnyakkal (ritkán találkozunk na) az este vége felé úgy kezdtek el játszani, hogy az egyik betömte a sajátját a sütõbe, a másik meg kivette. Csak õk mikrónak hívták. Sajnos túl jól sikerült a dolog: a szerkezet ajtaja félig letört, amin nagyon sajnálkozott mindenki, de tulajdonképpen sokat nem rontott a helyzeten. Sõt. Szerintem semmit. Csak még mindig van, hogy elfelejtem, és elég kellemetlen ha az öledbe pottyan egy 200 fokra elõmelegített üveglap, miközben egy tepsit próbálsz belevarázsolni...
Hozzávalók 6 szelethez:
-Piskóta:
15 dkg pirított darált dió
3 tojás ...