Csokitorta pekándióval és körtével
sponsored links
A pekándió méltó helyre került. Szerintem ez a legjobb ami történhetett vele. Nem mindennap jut az ember pekándióhoz, így meg kell azt becsülni! Természetesen dióval vagy mogyoróval is nagyon finom ez a sütemény. Igyunk mellé egy habos tejeskávét.
Hozzávalók (23 cm-es tortaformába, 8-10 szelethez):
100 g pekándió darálva + diszíteni 30g (kb. 21 db.)
250 g étcsokoládé (70%-os)
200 g vaj
150 g cukor
4 tojás
200 g tönkölyliszt
1.5 tk. sütõpor
300 g körte (nálam befõtt)
150 g étcsokoládé (70%)
160 g tejszín
45 g (2 ek.) méz (lehetõleg akác)
A tortaforma aljába sütõpapírt teszek, oldalát vajjal kikenem. a sütõt elõmelegítem 180 fokra (légkeveréses). A csokit és a pekándiót aprítógépben pulzálva darálom.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. Robotgéppel dolgozok. Beleszitálom a sütõport és a lisztet majd hozzáadom a csokis diós keveréket. Végül az apróra vágott körtét is beleforgatom. Tepsibe egyengetem és nagyjából 40-45 perc alatt megsütöm. Tûpróbával érdemes ellenõrizni, hogy mikor készül el. Hagyom rácson teljesen kihûlni. Addig elkészítem a csokiglazúrt.
A csokit megolvasztom és hozzákeverem a tejszínt és a mézet. A rácson levõ sütemény alá egy sütõpapírt teszek. A felesleges csokiglazúr erre tud lefolyni. Valószínû egy picit kevesebb glazúr is elég lenne, de hogy kényelmesen dolgozzak, inkább ez a mennyiség kellett, a maradék egy evõkanálnyi meg magában is el fog fogyni :) Egy kés segítségével a süteményre kenem, úgy hogy az oldalait is takarja. A pekándióval kidíszítem a tortát. Hûtõbe teszem, hogy megdermedjen, de akár azonnal is szeletelhetõ.