Csokis - ánizsos hullámok
sponsored links
Elsõre furcsa lesz a második édesség a dobozban, de merjük bevállalni. Egy nagyon régi, szinte lapokra hullott könyvben találtam ezt az édességet. Igaz ott nem ilyen formában és csokoládé nélkül, de nem bántam meg, hogy így döntöttem végül. A sütis dobozba kerülõ finomságok méretével, alakjával játszunk bátran. Minél változatosabban néz ki, annál csábítóbb lesz a vendégeknek.
Hozzávalók 15 db hullámhoz:
7 dkg kristálycukor
1 db egész tojás
8 dkg liszt
1/2 tk. sütõpor
1/2 tk. õrölt ánizs
5 dkg étcsokoládé
A cukrot az egész tojással simára kidolgozzuk
Apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a sütõport és az õrölt ánizst. Bánjunk ezzel a fûszerrel csínján, mert ha "megszalad" véletlenül, akkor ehetetlen lesz a sütink.
Jól formázható tésztát készítünk. Ha túl száraz, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá.
A tésztát 15 egyenlõ részre osztjuk, majd kb 15 cm hosszú kisujjnyi vékony rudat formázunk belõle. Elõször az egyik oldalán felfelé kanyarintjuk a tészta végét, majd a másik oldalán lefelé. Kicsit összenyomjuk a végén és máris mehet a sütõpapírral bélelt tepsibe.
Csupán 10-12 percig sütjük 180 °C-on ezt az édességet. Kemény lesz a végeredmény, itt teljesen igaz, hogy pihentetni kell a süteményt.
Ha kihûltek az ánizsos hullámok, akkor vízgõz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét és a felét belemártjuk.
Egy rácsra tesszük a kekszeket és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Végül dobozba kell zárni a kemény édességet és várni kell, hogy megpuhuljon!