Csokis-áfonyás karácsonyfa-kalács
sponsored links
A télen rendszeresen elõkerülõ aranygaluska kistestvére lett ez a kalácska, és épp elég volt másnap reggelire-tízóraira - mert egy hatalmas adag aranygaluska-vaníliaszósz kombó után nem sok vállalkozó maradt egyáltalán vacsorázni.
A tésztája tehát nem is kalácstészta, hanem pont olyan,mint az aranygaluskáé, lágyabb, vajasabb, na és a hamarabb is megsült.
A töltelék, ha csiga, akkor alapból csak kakaós lehet nálunk, és hozzá az ünnepekre fel(vagy túl)halmozott készletekbõl az aszalt áfonya ment a legjobban
Kisülés után kapott kis citromos mázat (meg hópehelycukorkát, cukrogyöngyöt) is ide-oda, de már csak a fotó kedvéért.
0,25 kg liszt
1 dkg friss élesztõ (vagy fél zacskó szárított élesztõ)
1 tojás sárgája
1,2-1,3 dl tej ...