Csokis végû diós kifli
sponsored links
Évekkel ezelõtt bukkantam rá erre a receptre az egyik gasztro magazinban. Különösen azért kedves számomra ez a süti, mert gyermekkoromban nagyon szerettem a diós kiflit, fõképp lagzikban jutottam hozzá e csemegéhez. És nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam a receptet, megsütöttem, és valóban az volt, amire gondoltam!
Karácsonyra mindig elkészítem azóta. Kb. 60 darab jön ki a tésztából.
Hozzávalók:
12,5 dkg dió
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
1/2 tk szódabikarbóna
12,5 dkg Rama
10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
- A diót finomra ledaráljuk.
- A porcukorral elõzõleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
- A tésztát kifli alakú sütõformácskákba nyomkodjuk, majd tepsibe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). 160-170 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és megsütjük. A kifliket a formákból még melegen (picit azért hagyjuk hûlni), óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hûlni hagyjuk.
- Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt bevonót forró vízfürdõben megolvasztjuk (1-2 evõkanál napraforgó olaj hozzáadásával). A kihûlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
- Rácson teljesen megszárítjuk.