Csokis-vaníliás gyümölcstorta

2011-12-15

sponsored links


Úgy tûnik, a csokis és vaníliás torta minden gyerek életében eljön, de az én lánykáiméban már biztos. Úgy két éve a nagyobbik, most a kisebb kérte nagyon hasonló paraméterekkel a szülinapi tortáját, a mostani instrukciók valahogy így hangzottak: legyen benne csokikrém, rajta vaníliakrém és olyan eper, amit Apa szed kint a kertben. Hááát, ez utóbbi igen izgalmasan hangzik így december közepén :D, ráadásul kisebbem nem is szereti az epret :O, de még jó, hogy amikor Apa az epret szedte, akkor annyit szedett, hogy a fagyasztóba is jutott belõle, így azért csak összejött. ;) 

Persze végül a drága gyermek kiturkálta az epreket, még jó, hogy elõrelátóan málnával turbóztam a legfelsõ réteget. :)) És igen, ez volt az a torta, ami fotók hiányában nem került be a gyûjteménybe, de a 2. változat már ideért. A fotókat továbbra is hagyjuk... A zselé most nem eper-málna, hanem szeder alapban málna-áfonya lett, de ez már aztán tényleg ízlés dolga.

A csoki a tésztába került, ehhez az Elisabethnél látott nagyon guszta brownie receptet használtam, kissé módosítva. Elisabeth, köszönöm a receptet! :)  
A brownie-hoz a sütõt elõmelegítettem 170 °C-ra. A vajat a csokival együtt megolvasztottam, a tojásokat a ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2011/12/csokis-vanil...

sponsored links

Keres?s