Csokis vagy lekváros korongok
sponsored links
Kicsi fiam besegített, ez lett belõle.
Csokis vagy lekváros korongok
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 2 dkg élesztõ, 2 dl langyos tej, 2 tojás; a töltelékhez: dzsem, csokoládékrém; 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése: A lisztbe elmorzsoljuk a vajat. Az élesztõt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. Megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. Kinyújtjuk kettõnként, két egyformára. Az egyikre csokikrémet vagy lekvárt pötyögtetünk egymástól jókora távolságra, majd rárakjuk a másik tésztalapot és köröket szúrunk ki, úgy hogy a lekvár vagy a csoki középen legyen. Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd lekenjük felvert tojással. Hideg sütõbe toljuk, majd 190 fokra bekapcsoljuk. (Amíg melegszik a sütõ, a tészta még kel.) Szép aranysárgára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.