Csokis süti saját levében
sponsored links
Illéskrisz csokoládés süti versenyt hirdetett. Én már neveztem a Bounty szelettel, és a többi ötlet is gyûlik szép sorban. Csoki imádóknak érdemes odakattintani.
Linyah sütijén az én szemem annyira megakadt, hogy hétvégén ki is próbáltam.
A leírás egyszerû, gyors elkészítést ígér. Ez a furcsa, saját levében sütéses, öntetes dolog pedig annyira szokatlannak és érdekesnek tûnt, szinte el se akartam hinni, hogy mûködni fog.
De hát puding próbája az evés.
A végeredmény egy finom, masszív, nagyon csokis sütemény. Frissen kisülve is ízletes, de 1-2 nap állás után lesz igazán kompakt.
Egyetlen gyengéje, hogy igen nehéz esztétikusan tálalni. Terveim szerint ezt legközelebb úgy fogom áthidalni, hogy ezt a mennyiséget egy kis tortaformában sütöm meg (vagy a dupláját egy nagyban), egy éjszakát hûtõben pihentetem, majd tálaláskor egy tálra fordítom ki egyben a süteményt. Így a sûrûn folyó lé finoman lecsoroghat a torta oldalain.
Hozzávalók - a tésztához:
1 csésze (250 ml) liszt
1 teáskanál sütõpor
1/4 csésze (65 ml) kakaópor (nem cukrozott)
3/4 csésze (188 ml) nádcukor ...