Csokis szuflé ? 6 pohárral
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 6 db – 1 dl-es kerámia poharat vajazz ki és szórd meg pl. darált dióval, vagy darált mandulával, vagy kókuszliszttel, vagy granulált kávéval -, ami éppen otthon van
- 4 db tojást válassz ketté
- A sárgáját keverd el pl. egy evõkanál gesztenyeliszttel, vagy mandulaliszttel, vagy õrölt mandulával, vagy õrölt dióval; majd keverd el ezt az alapot 2 evõkanál kakaóporral
- A fehérjéket – egy evõkanálnyi citromlé hozzáadásával – verd fel kõkemény habbá, a hab felverésének második felében adj ízlés szerinti mennyiségben a habhoz – lehetõleg eritritet
- Lazán keverd össze a sárgája keverékét a felvert fehérjével
- Kanalazd a poharakba a habos masszát – kb. a poharak feléig
- Melegítsd elõ a sütõt és tegyél legalulra egy kisebb lábast teletöltve vízzel
- Miután a poharakat a krémmel megtöltötted, tedd be egy tepsire rakva a sütõbe, és 180 fokon – kb. 10-15 percig süsd
- A szuflé akkor jó, ha megemelkedik, a teteje megszilárdul, belül viszont a krém folyós marad (A krém akkor száradna ki, ha lassú tûzön sütnénk-szárítanánk minimum fél órát, vagy még tovább is! -, ez persze egyáltalán nem cél.)
- Végül díszítsd a krémet – pl. 90%-os csokidarabokkal (pl. Wawel), dióval, valamilyen fanyarkás ízû gyümölccsel
Megjegyzés:
- 3 evõkanálnyi kakaót tettem a krémbe, ezért kevésbé lett laza a hab; a receptben leírt 2 evõkanál is elegendõ; ha a hab laza, akkor még magasabbra fel fog emelkedni a sütemény
- Vendégségre hûtõben tarthatod a krémet, és kínálás elõtt süsd meg!