Csokis szelet sütés nélkül
sponsored links
Gyorsan elkészíthetõ, vendégváró édesség. A receptet (itt) olvastam. Kivételesen nem változtattam a recepten semmit. Kicsit aggódtam, sikerül-e kivenni majd a formából, tudom-e szépen szeletelni? Végül nem volt semmilyen probléma, könnyû volt kivenni a formából és szeletelni is szépen tudtam...
Hozzávalók: 28 szete
- 200 gr fehér mályvacukor (pillecukor)
- 1 ev. kan. víz
- 90 gr vaj (eldarabolva)
- 200 gr étcsokoládé (durvára vágva)
- 125 gr háztartási keksz (durvára vágva)
- 125 gr félbevágott, cukrozott cseresznye
- 75 gr pörkölt mogyoró
- 50 gr dió
- 200 gr olvasztott étcsokoládé a bevonáshoz
- 60 gr olvasztott vaj a bevonáshoz
1. Kibéleltem két 22 x 8 cm-es sütõformát sütõpapírral, úgy, hogy a forma szélénél 2 cm-rel túllógott a papír.
2. A mályvacukrot a vízzel és a vajjal egy közepes lábasban összekevertem, majd kis lángon folyamatosan keverve melegítettem, míg a mályvacukor el nem olvadt. Ekkor levettem a lángról, hozzáadtam a csokit, tovább kevertem, míg az is elolvadt.
3. A kekszet, a cukrozott cseresznyét és a magvakat, (a mogyorót elõzõleg száraz serpenyõben megpirítottam), a mályvacukros keverékhez adtam, és óvatosan összedolgoztam.
4. A masszát az elõkészített formákba töltöttem és lefedve 1 órára hûtõbe tettem.
5. Az olvasztott csokoládét összekevertem az olvasztott vajjal, majd bevontam vele a csokis rudakat. Visszatettem a hûtõbe még 1 órára.
6. Végül kiemeltem a süteményt a formából (a sütõpapirral együtt), lehúztam róla a papírt és felszeleteltem.