Csokis répatorta
sponsored links
Nem kis fejtörést okozott kitalálni, hogy mi legyen a húsvéti torta. Stílszerûen valami répás kellene, de jó lenne, ha nem tûnne fel a család több tagjának, hogy ez az összetevõ is megtalálható benne (különben nem fogják megkóstolni), és persze csokisnak kell lennie. Rávetettem magam a netre, és hosszas keresgélés után rátaláltam erre a receptre, amibe azonnal beleszerettem, mert a répa-túró-kakaó kombinációval még nem próbálkoztam idáig. Kíváncsian álltam neki a sütésnek, és nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény!
Csokis répatorta
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 23 dkg reszelt sárgarépa (reszelt mennyiség, én kb. 35 dkg répát használtam)
- 7 dkg darált dió
- 3 ek olaj
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet és kakaóport, hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd a répát, a diót és az olajat is belekeverjük a tésztába. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tûpróba!).
A krémhez egy nagy tálban összekeverjük a túrót és a porcukrot. A csokikat vízgõz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a túrós masszához.
Ha kihûlt a tészta, keresztben félbevágjuk. A tortaforma aljába teszünk egy tésztalapot, elkenjük rajta a krém egyik felét, majd a tészta másik fele következik, amire ráhalmozzuk a krém másik felét.
És ennyi, készen vagyunk, egy éjszakára mehet a hûtõbe a torta, másnap szeletelünk és habzsolunk.
Jó étvágyat!