Csokis-rumos meggylekvár
sponsored links
Hozzávalók:
1,5 kg magozott meggy
25 dkg cukor
1 tábla étcsoki
1 kis üveg rumaroma
1 cs. dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Nálam ez a szokásos egyszerûséggel zajlott most is. A kimagozott meggyet átdaráltam (elromlott a turmixom:-(), beleöntöttem a kenyérsütõ tartályába.a Rákockáztam a csokit, hozzá mértem a cukrot, ráöntöttem a rumnaromát, hozzá kanalaztam a tartósítót. Indult is a program, nálam a kilences a lekvárfõzõ. Míg pötyögött a lekvár, addig volt idõm bõven elmosogatni és elõkészíteni az üvegeket. Már szárazdunsztban pihennek.
Ma a drágám leszedte az utolsó kiló meggyeket is a kinti háznál. Meglévõ három meggyfácskánk az idén így kb. 16-17 kg gyümölcsöt adott. A lekvár mellett maradt még két kilónyi meggy, azt pedig magozva lecukroztam, két nap múlva mehet az üvegbe. Milyen jó is lesz mindez majd télen!
1,5 kg magozott meggy
25 dkg cukor
1 tábla étcsoki
1 kis üveg rumaroma
1 cs. dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Nálam ez a szokásos egyszerûséggel zajlott most is. A kimagozott meggyet átdaráltam (elromlott a turmixom:-(), beleöntöttem a kenyérsütõ tartályába.a Rákockáztam a csokit, hozzá mértem a cukrot, ráöntöttem a rumnaromát, hozzá kanalaztam a tartósítót. Indult is a program, nálam a kilences a lekvárfõzõ. Míg pötyögött a lekvár, addig volt idõm bõven elmosogatni és elõkészíteni az üvegeket. Már szárazdunsztban pihennek.
Ma a drágám leszedte az utolsó kiló meggyeket is a kinti háznál. Meglévõ három meggyfácskánk az idén így kb. 16-17 kg gyümölcsöt adott. A lekvár mellett maradt még két kilónyi meggy, azt pedig magozva lecukroztam, két nap múlva mehet az üvegbe. Milyen jó is lesz mindez majd télen!