Csokis-rumos meggylekvár
sponsored links
Hozzávalók:
1,25 kg kimagozott meggy (már tisztán mérve)
62 dkg kristálycukor
31 g dzsemfix 2:1 (1 egész + 1/4 csomag)
1 teáskanál madagaszkári vaníliaroma
1 dl rum
6 dkg keserûcsoki (az enyém 68%-os volt)
A kimagozott meggybõl 80 dkg-ot botmixerrel pürésítettem, a maradékot úgy ahogy volt félbevagdalva a magozás után, úgy tettem a pürésített meggyhez a lábasba.
Kimértem a cukrot, ebbõl 2 evõkanálnyival szárazon összekevertem a dzsemfixet, ezt hozzáadtam a meggyhez. Felforraltam, forrástól számítva 1 percet fõztem, majd hozzáadtam a maradékkristálycukrot is. Újra felforraltam, onnantól kezdve minimum 5 percet még fõzzük (én kicsit tovább szoktam hagyni fõni). A vége felé hozzákeveretem a csokit és végül a rumot.
Száraz, tiszta üvegekbe töltöm, rácsavarom a fedeleket. 10 percre fejreállítom az üveget, majd visszafordítom, éshagyom teljesen kihûlni.