Csokis rugelach
sponsored links
Épp ideje volt már kipróbálni, évek óta készülök rá, dehát olyan ritkán sütök:), hogy nem csoda, hogy nem került sorra. Tényleg nem tudom, miért nem csináltam még meg, bár most, hogy így belegondolok, valószínûleg azért, mert a krémsajt mindig a málnás cheesecake brownie-ban végezte.. Jó kifogás na. Pedig príma karácsonyi kis édesség ez, bár nem látom okát, miért ne lehetne évközben is enni, eszünk ennél vadabbakat is nyáron, õsszel és tavasszal is simán..:)
És igen, belehúzok a karácsonyi témába, különösebben nem esik nehezemre. Minden évben elmondom, hogy nem vagyok az a szájhúzós típus, szeptembertõl kezdve várom a karácsonyt, tõlem aztán a last christmast nyomhatják a strandon is, mindig örülni fogok neki. Cserébe például egyáltalán nem izgat a Húsvét, úgyhogy teljesen jogos a halmozott karácsonyvárás részemrõl, nem ér morogni.
A díszletet (a zászlófüzért és az édességes, felakasztható zsákocskát Mézikével - aminek a végén szép kis piros csengettyû is van - csak Brúnó letépte, pedig akkor még nem tudta, hogy a zsákocska egyébként pont jó a fejére süvegként:):):) a nagyon kedves, csodakezû varrómester Ágitól kaptam, aki nemrég nyitotta meg Meska-boltját, ahol ilyen és ehhez hasonló varrott szépségek sorakoznak. Elfogult vagyok a zászlófüzérrel, mert - ahogy a múltkor írtam - rengeteg amerikai honlapot nézek és látom a szebbnél szebb dekorációkat, ahol olyan alap a zászlófüzér, mint 94-es klubdélutánon a papírpohár és Mariah Carey Hero címû száma, amire szigorúan a kiszemelt fiúval ér lassúzni, merev kéztartással, minimum 50 cm távolságot tartva. Szóval szerintem nagyon klasszul is mutat, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre itthon is lehet kapni ilyesmit, ráadásul személyre szabottan lehet alakítani is a feliratot, tehát a konklúzió az, hogy ez egy szuper dolog. Menjetek és nézzetek szét Áginál, a Szívbõl Boltban itt, és a facebookon itt. Most meg is lehet Nála nyerni egy ilyen télapós zászlófüzért, ha követitek a facebook oldalát, úgyhogy go!
De azért a receptet is nézzétek meg:)
Hozzávalók: ...