Csokis püspökkenyér karamell öntettel
sponsored links
Rákattantam a karamellre...:) Annyira, de annyira szeretem/szeretjük, hogy az utóbbi két hét alatt kétszer is megtöltöttem az erre szánt befõttesüveget :) És most megint akut karamell-hiányban szenvedünk :))
Ezt a finomságot egy nagyon-nagyon guszta süti ihlette meg... Nem pontosan a recept szerint készítettem, de így is fantasztikus lett.
Hozzávalók: 2 tojás, 35 dkg cukor, 40 dkg liszt, 4 dl aludttej, 2 dl joghurt, 1, 5 dl olaj, 1 tasak sütõpor, 6 evõkanál kakaó, csipetnyi só, aszalt áfonya. A tetejére: 3 dl süritett tej, 2 dl tejszín, 10 dkg csokoládé, karamell öntet. A karamell öntethez: 45 dkg cukor, 17 dkg vaj, 2 dl tejszín.
Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a sóval, hozzáadjuk az olajat, ezután felváltva a sütõporral, a kakaóval ...