Csokis poharas krém
sponsored links
A héten megérkezett a nyár hozzánk is.A nagy melegben nem szívesen kapcsolom be a sütõt desszert készítéshez, ilyenkor inkább sütés nélküli finomságot alkotok. Ma egy élõ édességet dobtam össze Lénárt Gitta Élõ édességek könyve alapján. Egy kicsit a hozzávalók adagján változtattam ahhoz mértem, hogy mibõl mennyi volt itthon. Nagyon finom és laktató ebéd utáni desszert.
Három adag lett belõle. Tökéletesen beleillik a paleo étrendbe. Bármilyen gyümölccsel variálható.
Három adag lett belõle. Tökéletesen beleillik a paleo étrendbe. Bármilyen gyümölccsel variálható.
Csokis poharas krém
Hozzávalók 3 személyre:
elsõ réteg:
- 10 dkg beáztatott mandula ( nálam mandulaszirom pár percre beáztatva langyos vízbe )
- 5 dkg mazsola ( én ezt is beáztattam pár percre )
- 1 evõkanál kókuszreszelék
- fél kávéskanál fahéj
második réteg:
- eper feldarabolva
- banán feldarabolva
harmadik réteg: csokikrém
- 15dkg kesudió
- 2 evõkanál folyékony méz
- 1 evõkanál holland kakaópor
- víz
a díszítéshez:
- kókuszreszelék
- egész eper
Az elsõ réteghez a hozzávalókat késes aprítógépbe tesszük és morzsalékosra daráljuk össze. Csinos poharakba/kelyhekbe osztjuk szét ezt a morzsát egyforma mennyiségben. Erre jön egy réteg feldarabolt eper és egy réteg feldarabolt banán ( poharanként nekem 1-1 kisebb banán ment bele ). A csokikrémhez a hozzávalókat annyi vízzel együtt daráljuk,turmixoljuk össze,hogy ne legyen nagyon folyós, hanem egy sûrû öntetet kapjunk. Apránként adagoljuk hozzá a vizet. Ezt a krémet öntsük a gyümölcsük tetejére. Tegyük a hûtõbe legalább egy órára. Tálalás elõtt szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel és díszítsük eperrel.
Jó étvágyat!
forrás: