Csokis-mézes banánkenyér
sponsored links
Örök téli kedvencünk a banánkenyér. Hálás sütemény, mert napokig pihe-puha marad és nem szárad ki picit sem a benne lévõ banánnak köszönhetõen. Másfelõl kiválóan felhasználható ily módon a már nem annyira gusztusos, bebarnult banán, sõt, azokkal a nagyon értett banánokkal a legfinomabb.
Arra azért vigyázzunk, ha már alkoholos erjedésnek indult a gyümölcs, akkor az erre sem lesz megfelelõ.
Ez a gyümölcskenyér épp így készült, mint itt ez a régebbi, azzal a változtatással, hogy az aszalt sárgabarackot csokicseppekkel helyettesítettem. Ezzel a mennyiséggel egy nagyobbacska püspökkenyérforma is megtelik. ( Ha mégis maradna tészta, azt bátran tegyük muffinformákba, úgy is tökéletes lesz, persze akkor már 20-25 perc alatt készre sül.)
Csokis-mézes banánkenyér
-2 tojás
-7,5 dkg barnacukor
-2 ek. méz ...