Csokis-málnás kavart pite
sponsored links
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 cs. sütõpor
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 ek. natúr kakaópor
1 db tojás
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tej
1 marék málna (lehet fagyasztott is, csak ki kell engedni felhasználás elõtt)
Elkészítés:
Elsõ lépésként gõz fölött felolvasztjuk egy kis tálkába a kockákra tördelt étcsokoládét. Míg picit meghûl, addig a tojást egy tálba ütjük, hozzá mérjük a cukrot, rászórjuk a vaníliás cukrot, és habverõvel alaposan összekeverjük. Ha már szép fényes fehér, akkor mehet hozzá a tej, az olvasztott csoki, majd a kakaópor és a sütõporos liszt. Fakanállal csomómentes egynemû masszává dolgozzuk, és egy margarinnal kikent-lisztezett (vagy sütõpapírral bélelt) formába kanalazzuk. Bekapcsoljuk a sütõt, hogy felmelegedjen. Míg ez megtörténik, addig a lecsepegtetett málnaszemekkel kirakjuk a pite tetejét. Közepes lángon tû próbáig, kb. 20-25 percig sütjük. Ha hûl egy kicsit, lehet szeletelni. Aki "csúszósabban" szereti, az nyugodtan kanalazhat egy kis málnalekvárt is a tányérjára a pitéhez, nem fogja az ízét elrontani! :-)
Egyik barátnõm meglepett egy jó kis adag málnával, ami arra ugyan kevés volt, hogy befõzzem, de 2-3 adag süteménybe biztosan elég lesz :-) S mi is passzolhatna jobban ehhez a gyümölcshöz, int egy finom csokisan csokis kavart tészta. Hamar elkészül, szerintem elrontani sem lehet.
25 dkg finomliszt
1 cs. sütõpor
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 ek. natúr kakaópor
1 db tojás
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tej
1 marék málna (lehet fagyasztott is, csak ki kell engedni felhasználás elõtt)
Elkészítés:
Elsõ lépésként gõz fölött felolvasztjuk egy kis tálkába a kockákra tördelt étcsokoládét. Míg picit meghûl, addig a tojást egy tálba ütjük, hozzá mérjük a cukrot, rászórjuk a vaníliás cukrot, és habverõvel alaposan összekeverjük. Ha már szép fényes fehér, akkor mehet hozzá a tej, az olvasztott csoki, majd a kakaópor és a sütõporos liszt. Fakanállal csomómentes egynemû masszává dolgozzuk, és egy margarinnal kikent-lisztezett (vagy sütõpapírral bélelt) formába kanalazzuk. Bekapcsoljuk a sütõt, hogy felmelegedjen. Míg ez megtörténik, addig a lecsepegtetett málnaszemekkel kirakjuk a pite tetejét. Közepes lángon tû próbáig, kb. 20-25 percig sütjük. Ha hûl egy kicsit, lehet szeletelni. Aki "csúszósabban" szereti, az nyugodtan kanalazhat egy kis málnalekvárt is a tányérjára a pitéhez, nem fogja az ízét elrontani! :-)
Egyik barátnõm meglepett egy jó kis adag málnával, ami arra ugyan kevés volt, hogy befõzzem, de 2-3 adag süteménybe biztosan elég lesz :-) S mi is passzolhatna jobban ehhez a gyümölcshöz, int egy finom csokisan csokis kavart tészta. Hamar elkészül, szerintem elrontani sem lehet.