Csokis-málnás kalács
sponsored links
Az alapötletet Limarától kölcsönöztem, de egy másik tésztával dolgoztam és habcsókos réteget sem készítettem... így született meg a saját csokis-málnás kalácsom :)
50 ml tej
12 g élesztõ
csipet cukor
300 g liszt
100 ml natúr joghurt
1 db tojás
25 g olvasztott vaj
50 g cukor
csipet só
csipet só
1 db tojás
100 g étcsokoládé
kb 100 g málna
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá egy csipet cukrot és az élesztõt, hagyjuk amíg az élesztõ felfut, kb 10 perc.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat és a cukrot, majd az élesztõs tejet.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyre téve mindkét gombócot kb 1 óráig pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk apróra vágott csokival, rádobáljuk a málnaszemeket ( ketté is lehet vágni õket) és feltekerjük mint egy bejglit.
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra, a kalácsot lekenjük tojással és kb 25-30 perc alatt megsütjük.