CSOKIS MUFFIN
sponsored links
Talán egyetlen süteménynek sincs akkora rajongótábora, mint a muffinnak. Nem véletlenül lopta be magát a szívekbe, elkészítése gyerekjáték, variációinak száma végtelen. Váratlan vendégek esetén is 30 perc alatt az asztalra tehetünk egy ízletes süteményt.
A muffint amerikai jövevényként ismerjük, de valójában Angliából származik. Ott már a viktoriánus idõkben is fogyasztották tea mellé, hozzánk azonban csak pár évtizede érkezett meg.
Bevallom, az Én családom jól elvolt eddig muffin nélkül > a muffin iránti vágyunkat bõven kielégítette/kielégíti az, amikor Keresztanyuékhoz megyünk látogatóba és esetleg Õ néha azt készít desszertként. De!! Éppen az elõbb felsorolt dolgok miatt (gyorsan elkészíthetõ, rengeteg variáció stb.) úgy gondoltam, ideje felvenni a receptáramba, mert néha bizony jól jön egy gyorsa édes vagy sós muffin.
Viszont be kell szereznem egy muffin sütõformát - eddig nem hiányzott, de azt hiszem ezentúl szükség lesz rá. Szerencsére volt itthon sütésálló muffin papírom (díszítésnek vásároltam valamikor), ebben sütöttem meg, de ebben nem csak felfelé nõttek a muffinok, hanem kicsit oldalra is terebélyesdtek. Mindegy, az íze így is szuper, imádom benne a csokidarabokat! :))
Hozzávalók: (kb. 24 db lesz ebbõl a mennyiségbõl)
- 25 dkg liszt
- 4 db tojás
- 25 dkg margarin olvasztva
- 25 dkg porcukor ...