Csokis-mogyorós torta percek alatt (vegán)

2014-03-09

sponsored links

csokis mogyorós torta ünnepi asztalom.jpg

 Ez a csokis-mogyorós torta hihetetlenül gyorsan elkészíthetõ. Mikróban 5 perc alatt megsül a tésztája, amit 1-2 perc alatt össze lehet állítani. A krémje mindenféle fõzés nélkül szintén legfeljebb 10 perc alatt összeturmixolható (én aprítógéppel készítettem, de botturmix segítségével is lehet). Már csak egy kevés mogyorót kell hozzá darálni (aprító vagy kávédaráló alkalmas hozzá). Végül pedig a tortát széltében kettévágni, megkenni, díszíteni és kész is a gyors tortácska kevesebb, mint fél óra alatt.

 

A  csokikrém receptje:

Hozzávalók:

  • 1,5-2 db érett nagy avokádó
  • 5 dkg kakaópor (kevesebb karobbal is készíthetõ!)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg édesítõszer, pl: nádcukor, nyírfacukor, méz, stb, ki mit használ
  • 1 csipet tengeri só
  • 1/2 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília esszencia

 

Elkészítés:

Vegyük elõ a turmixgépet és a fentieket mindet, ebben a sorrendben tegyük bele. Indítsuk el, és hamarosan látni fogjuk hogy milyen fantasztikus krémet kapunk végeredménynek. Olyan krémet, mint a csokitorták csokikrémje.
Ha lágyabb krémet szeretnénk, pár csepp vízzel vagy növényi tejjel krémesebb lesz. A kész krémet kb. 1/2 órára érdemes hûtõbe tenni, megdermedés után jobban használható. Amíg dermed a krém, van idõnk elkészíteni a torta tésztáját mikróban az alapján, ahogy az elõzõ receptemben leírtam.

Biztonság kedvéért ide is bemásolom:

 

  • Csokikrémmel megkenve a torta alsó lapja
  • Vastagabban érdemes a krémet rákenni
  • Ilyen a csokikrém az aprítóban, ami az avokádóból készült
  • Itt egy kicsit hígabb

 A torta receptje:

 

Hozzávalók:

  • 7 evõkanál liszt
  • 3 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
  • 3 evõkanál nyírfacukor
  • 14 evõkanál növényi tej (én növényi tejporból készítettem)
  • 2 evõkanál étolaj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mûanyag tál (nálam ételhordó doboza volt)

 

Elkészítés:

Választunk egy hõálló mûanyag edényt, amiben sütni fogjuk a piskótánkat. Én egy kerek ételhordó dobozt választottam. Összekeverjük benne elõször a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat. Jól összekeverjük az egészet, majd mehet is a mikróba. Legnagyobb fokozaton 5 perc alatt elkészül a piskóta. Nem kell lefedni mikrózáshoz a tésztát, had "szellõzzön". Gyengébb mikróknál elképzelhetõ, hogy 5 és fél - 6 perc szükséges.

  • _Csokikrémmel megkenve kívül-belül
  • Nem csak kívülrõl csokis
  • A torta elsõ lapját is megkentem csokival, majd megszórtam mogyoróval
  • Csokikrém az elsõ lapon
  • Csokikrémmel gazdagon megkent

Összeállítás:

Hozzávalók:

  • Az elkészített csokikrém
  • A megsütött torta
  • Darált mogyoró (kb. 10-15 dkg)

A megsült tortát egy nagy késsel széltében kettévágjuk. A csokikrém egy részét az alsó tortakarikára kenjük, majd megszórjuk darált mogyoróval és ráhelyezzük a torta felsõ részét. A felsõ részt és a torta oldalát is megkenjük a csokikrémmel, megszórjuk darált mogyoróval oldalt is, majd ízlés és lehetõség szerint még díszítjük. Gyorsan kész kellett, hogy legyen, így egyszerûen csak egész mogyorószemekkel díszítettem. Finom lett, gyorsan el is fogyott.

 

  • Az elkészült csokis-mogyorós torta
  • Szemet gyönyörködtetõ
  • Ínycsiklandozó látvány
  • Ilyen lett volna, ha mogyorószemekkel nem díszítem
  • Darált mogyoróval megszórva
  • Megvágva, hamar elfogyott...

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/03/09/csokis-mo...

sponsored links

Keres?s