Csokis-mogyorós keksz
sponsored links
Valami rágcsálnivaló nálunk mindig jól jön, legyen az sós vagy édes. Most az utóbbi készült, de hamar el is fogyott.
Akár kirándulásra vagy a gyereknek az iskolába is jó választás, hogy bírja a sulit a nap végéig.
Vanília helyett ugyanennyi fahéjjal is ízesíthetjük.
Ebbõl az adagból kb 35 db keksz lesz.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!
Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg nádcukor (vagy porcukor)
- 2 nagy tojás
- 10 dkg étcsokoládé csepp (vagy apróra vágott)
- 5 dkg pörkölt földimogyoró
- 1 kk vanília kivonat
- 1 kk szódabikarbóna
- 0,5 kk só
Elkészítés
- A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, majd mehet bele a vanília kivonat is.
- Mehet hozzá a liszt, a szódabikarbóna és a só.
- Végül belekeverjük az aprított mogyorót és a csokoládé cseppeket.
- Kézzel kisebb adagokat kiszedve a tésztából, gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket.
- 180 °C-ra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt megsütjük a kekszeket és a tepsin hagyjuk kihûlni.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket.
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!
Mentés