Csokis mogyorós banánkenyér
sponsored links
Új szerelem a részemrõl, hiszen nincs vele túl sok tennivaló, egészséges és nagyon-nagyon finom. Tökéletes uzsonna egy tejeskávéval vagy ami még jobb: egy chai latte-val.
Ja, és egy ilyen uzsi után már igazán nem nehéz csak salátát vacsizni.
Ezt Zizinél az egyik kedvenc blogomon találtam…….van jópár banánkenyér receptje……lehet, hogy õ elõbb szerelembe esett, mint én.
Persze a fiúknak nem volt elég édes, õk megkenték még juharsziruppal…..de Anya ilyet nem tehet, és nem is tett!!!!
Hozzávalók:
1,5 bögre tönkölyliszt ( 1 fehér, fél teljes – de lehet fordítva is )
2 tk. sütõpor
2 ek lenmagpehely + 1/4 bögre víz
fél – fél bögre étcsoki és mogyoró
fél bögre kókusztej
3 banán
1/3 bögre xilit
1 csipet só
sok-sok õrölt fahéj
- a mogyorót serpenyõben enyhén pirítsuk meg, majd robotgéppel õröljük meg a csokival együtt
- a lenmagpelyhet keverjük össze a vízzel
- igazából nincs túl sok teendõnk az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, õzgerinc ( szilikon vagy sütõpapíros ) formába öntjük, majd 180 C-ra elõmelegített sütõben 45 perc alatt megsütjük. Biztos ami biztos tûpróbával ellenõrizhetjük, hogy tényleg készen van-e.