Csokis-mazsolás-banános zabkekszek
sponsored links
Újabb zabkekszek készültek nálunk, mert ezt egyszerûen nem lehet megunni. :P
Volt már korábban csokis-kókuszos, csokis-pisztáciás, meg nem csak csokisak, például mogyorós, vagy a sósak közül a paradicsomos -, egyik finomabb, mint a másik! :D
Ha rákapsz az ízére, utána nehéz leállni! ;)
A recept: (kb. 15-20 db)
- 2 dl zabpehely
- 1 marék mazsola
- 10 dkg csoki - feldarabolva
- 1 banán - felkarikázva
- 5 dkg dió - díszítésnek
A zabpelyhet beáztatjuk egy kis vízbe, ami éppen ellepi, mert ezt jól magába tudja szívni, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belõle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütõpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengethetjük - de nem kell kilapítani, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;) -, dióval díszítjük, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.