Csokis mascarponés gesztenyekrém
sponsored links
Avagy, ha már unod a gesztenyepürét, csavarj egyet rajta! Nálam a kényszer szülte az ötletet. Egyrészt hosszan foglalt volt a sütõ, tehát valami sütés nélküli desszertet kellett kitalálnom, másrészt, mint azt már korábban írtam, a házi készítésû gesztenyemasszám nem nyerte el különösebben a tetszésünket. Túlságosan naturális lett, semmi mû íz... :P Így aztán csinálni akartam belõle valamit, amihez tovább lehet ízesíteni. Került bele egy kis rum aroma (ettõl máris közelített az íze a boltihoz), valamint egy kis csokoládé és mascarpone és máris egy szuper kis krém lett belõle.
25 dkg gesztenyemasszát kikeverünk
5 dkg olvasztott csokoládéval és
12.5 dkg mascarponéval, ez lesz az alsókrém. A felsõhöz pedig
2 dl tejszínt habbá verünk ...