Csokis madártejszelet
sponsored links
Habos legyen, csokis legyen, ne legyen száraz....ennyi. Ez minden süteményre vonatkozó kritérium itthon. Mivel férjem névnapjára készült, a minimum volt, hogy figyelembe vegyem:) Finom lett, na!
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
A tésztához:
8 tojásfehérje, 8 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 8 ek. liszt, 1 cs. sütõpor
A csokikrémhez:
8 tojássárgája, 4 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor 1 ek. kakaópor, 2 cs. csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 250 g puha vaj
A sütemény tetejére: 4 dl habtejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. habfixáló
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A tésztához a tojásokat ketté választjuk, nekünk csak a fehérje fog kelleni. Habbá verjük egy csipetnyi sóval, a kétfajta cukorral, hozzászitáljuk a lisztet és a sütõport. Óvatosan összedolgozzuk a liszttel, sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a csokoládékrémet.
A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a kakaóport, a pudingport, majd a tejet is bele öntjük, csomómentesre elkeverjük. Közepes lángon besûrítjük, pudingsûrûségûre. Hagyjuk teljesen kihûlni.
Mikor kihûlt, hozzáadjuk a puha vajat és elõször lassú fokozaton elvegyítjük pár perc alatt, majd kihabosítjuk erõsebbre kapcsolva a robotgépet. Fontos, hogy vajdarabok ne maradjanak a krémben!
Mikor a tészta kihûlt, rásimítjuk a csokikrémet és hûtõbe tesszük, kicsit kifagyasztjuk.
Addig felverjük a cukorral a habtejszínt, beleszórjuk a habfixálót és mikor már kemény habot kapunk, sima csöves habzsákba töltjük és megdíszítjük vele a csokikrémes felületet.
Díszíthetjük tovább is, reszelt csokival, kakaóporral, szóró cukorral, stb.
A receptért köszönet Hankka blogjának!
Jó sütést!
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
A tésztához:
8 tojásfehérje, 8 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 8 ek. liszt, 1 cs. sütõpor
A csokikrémhez:
8 tojássárgája, 4 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor 1 ek. kakaópor, 2 cs. csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 250 g puha vaj
A sütemény tetejére: 4 dl habtejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. habfixáló
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A tésztához a tojásokat ketté választjuk, nekünk csak a fehérje fog kelleni. Habbá verjük egy csipetnyi sóval, a kétfajta cukorral, hozzászitáljuk a lisztet és a sütõport. Óvatosan összedolgozzuk a liszttel, sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a csokoládékrémet.
A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a kakaóport, a pudingport, majd a tejet is bele öntjük, csomómentesre elkeverjük. Közepes lángon besûrítjük, pudingsûrûségûre. Hagyjuk teljesen kihûlni.
Mikor kihûlt, hozzáadjuk a puha vajat és elõször lassú fokozaton elvegyítjük pár perc alatt, majd kihabosítjuk erõsebbre kapcsolva a robotgépet. Fontos, hogy vajdarabok ne maradjanak a krémben!
Mikor a tészta kihûlt, rásimítjuk a csokikrémet és hûtõbe tesszük, kicsit kifagyasztjuk.
Addig felverjük a cukorral a habtejszínt, beleszórjuk a habfixálót és mikor már kemény habot kapunk, sima csöves habzsákba töltjük és megdíszítjük vele a csokikrémes felületet.
Díszíthetjük tovább is, reszelt csokival, kakaóporral, szóró cukorral, stb.
A receptért köszönet Hankka blogjának!
Jó sütést!