Csokis madártejszelet - Blogkóstoló 15. forduló

2014-03-04

sponsored links

Blogkóstoló 15. forduló. Süni jóvoltából ebben a fordulóban a Receptnapló nevû blog írója, Andi lett a párom, aminek nagyon örültem. Ismerem Andi blogját és volt is már tõle kinézve néhány kedvemre való recept. Jó szokásomhoz híven szeretném megmutatni - a teljesség igénye nélkül - a kedvenceimet: a fonott kalács, a mandarinzselé, a diós-csokis kocka, a görög teasütemény, a habos csokis-vaníliakrémes kocka és ami végül el is készült, a csokis madártejszelet. Pici módosítással készült nálam ez a finom sütemény: a habot nem a tetejére kentem, hanem - miután felkockáztam - csillagcsöves habzsákból díszítettem a szeletek tetejét a tejszínhabbal. Andi, köszönöm ennek a finom sütinek a leírását, Süni, köszönöm a játékot. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók egy 27 x 38 centis tepsihez:
a csokikrémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 4 evõkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evõkanál keserû kakaópor
  • 2 csomag csokoládéízû pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

a tésztához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evõkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evõkanál liszt
  • 1 csomag sütõpor

a tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló




  • Elõször a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
  • Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
  • Kis lángon felfõztem, besûrítettem, majd hagytam teljesen kihûlni.
  • A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihûlt pudingos krémet is.
  • A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a végefelé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
  • Rászitáltam a sütõporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
  • Sütõpapírral bélelt tepsibe simítottam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
  • Amikor a tészta kihûlt, rákentem a csokis krémet és hûtõbe tettem.
  • Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.)



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/03/csokis-ma...

sponsored links

Keres?s