Csokis madártejszelet - Blogkóstoló 15. forduló
sponsored links
Blogkóstoló 15. forduló. Süni jóvoltából ebben a fordulóban a Receptnapló nevû blog írója, Andi lett a párom, aminek nagyon örültem. Ismerem Andi blogját és volt is már tõle kinézve néhány kedvemre való recept. Jó szokásomhoz híven szeretném megmutatni - a teljesség igénye nélkül - a kedvenceimet: a fonott kalács, a mandarinzselé, a diós-csokis kocka, a görög teasütemény, a habos csokis-vaníliakrémes kocka és ami végül el is készült, a csokis madártejszelet. Pici módosítással készült nálam ez a finom sütemény: a habot nem a tetejére kentem, hanem - miután felkockáztam - csillagcsöves habzsákból díszítettem a szeletek tetejét a tejszínhabbal. Andi, köszönöm ennek a finom sütinek a leírását, Süni, köszönöm a játékot. :) Sok sikert hozzá!
Hozzávalók egy 27 x 38 centis tepsihez:
a csokikrémhez:
- 8 tojássárgája
- 4 evõkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evõkanál keserû kakaópor
- 2 csomag csokoládéízû pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
a tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 evõkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 evõkanál liszt
- 1 csomag sütõpor
a tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- Elõször a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
- Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
- Kis lángon felfõztem, besûrítettem, majd hagytam teljesen kihûlni.
- A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihûlt pudingos krémet is.
- A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a végefelé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
- Rászitáltam a sütõporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
- Sütõpapírral bélelt tepsibe simítottam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
- Amikor a tészta kihûlt, rákentem a csokis krémet és hûtõbe tettem.
- Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.)