Csokis lepény

2014-02-27

sponsored links

Az eredeti receptben a csokoládé helyett ribizli van és elõször a Váncza-projectem során találkoztam vele.

A linken megnézhetitek hogy hogyan is néz ki a Ribizlis lepény ami igen, jól gondoljátok ,Váncza recept.
Már anno akkor izgatott hogyan is nézne ki csokoládéval és elhatároztam hogy egyszer ki is fogom próbálni.
Most jött el az ideje és nem bántam meg mert nagyon izgalmas ízeket kaptam csokoládéval, de nem elhanyagolható azért a ribizlis lepény sem mert mind kettõ nagyon finom.




. . . Így szól  a recept a Váncza könyvben :

,, 14 deka vajat , 21 deka lisztet , 1 evõkanál porcukrot , 1/2 csomag Váncza-sütõport 
2 tojás sárgájával jól összegyúrunk , azután vékonyra kinyújtva , sárgára sütjük. 4 tojás keményre vert habjához 19 deka cukrot 
és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot keverünk , melyet a kisült , hideg tésztára egyenlõ vastagon rákenünk majd sûrûn telehintjük érett ribizlivel vagy más apróra vágott befõttel. Forró sütõben szárítjuk , míg a hab kemény lesz. Négyszegletes darabokra vágjuk. ( Kitûnõ )"


Ennél a csokis lepénynél  a ribizli mennyiségét lecseréltem vegyes étcsokoládéra és tejcsokoládéra, ami dekába mérve 10-10 deka .
A csokoládékat apróra vágtam fel és a felvert kemény tojásfehérjehabba kevertem bele.
Amikor már a hab is rajta van a készre sült és kihûlt tésztán, akkor visszatettem a sütõbe amit akkor amikor a készre sült tésztát kivettem a legkisebb ( nálam gáz 1. ) - fokozatra állítottam és így sütöttem tovább 10 percig, majd kikapcsoltam a sütõt és benne hagytam még 5 percig száradni.
Vizes-meleg késsel szeleteltem fel, de csak akkor amikor kihûlt.

UI: Pár hete az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Konyha egyik szerkesztõje megkeresett és felkért, hogy meséljek egy kicsit a projectrõl. 
Kattintsatok a linkre ha szeretnétek tovább olvasni!





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/02/csokis-...

sponsored links

Keres?s