Csokis-lekváros puszedli
sponsored links
Sajnos lemaradtam a SAD aktuális fordulójáról, behavazódtam, és elfelejtettem a határidõt :-( Az összefoglalót itt olvashatjátok, remek csavart-tekert alkotások mind egytõl egyig :-)
http://takarekoskonyha.blogspot.no/2013/01/sad12-fordulo-osszefoglaloja.html
Évente egyszer elgyengülök, és bevágok egy doboz bolti mézes puszedlit, azt, ami lekvárral van töltve, és csokibevonata van. És elképesztõen puha.
Fogalmam sem volt, hogyan tudnám ezt az állagot otthon, adalékok nélkül elérni. Persze az ember akkor találja meg a megoldást, amikor nem keresi :-) Nos, a bionom mézeskalács állaga pont ilyen... Úgyhogy amikor az még el sem fogyott, be is gyúrtam a következõ adagot, és ez lett belõle. A karácsonyi aprósütik közt volt a helye, csak karácsony elõtt már nem volt rá érkezésem, hogy feltegyem :-) A kész példányok fotózása is késõbb jutott eszembe, ezért már kicsit foltos a képeken csokibevonat, a tetejük pedig be van süllyedve, mert a tészta a napok alatt kicsit beszívta a lekvárt. Elnézést érte...
Hozzávalók:
- 1 adag bionom mézeskalács
- 1 dl házi szederlekvár (vagy ami kéznél van, ami ízlik...) ...