Csokis lekváros mákos szelet
sponsored links
Kevés munkával 1 óra alatt az asztalra tehetjük ezt a finom lekvárral megkent süteményt.
Hozzávalók :
3 dl. ûrtartalmú bögre a méréshez
10 dkg vaj
1 bögre cukor
2 db tojás
1 bögre liszt
20 g. sütõpor
1 késhegynyi õrölt fahéj
1 csipet só
1 bögre darált mák
1 bögre tej
10 dkg baracklekvár
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
1 kisebb gránátalma
Elkészítése:
A sütõt elõmelegítjük 180-fokra gázsütõnél 2 fokozaton.
Egy kb 25 x 55 cm-es magas falú tepsit kibélelünk szilikonos sütõpapírral.
A hozzávalókat kimérjük. A lisztet összekeverjük a sütõporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal.
A vajat habosra keverjük a cukorral,majd egyenként belekeverjük a tojásokat,és a tejjel váltakozva
apránként,a liszt-mák keveréket. A tepsibe öntjük , a tetejét elsimítjuk és 40 percig tûpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk hûlni,a sütõpapír segítségével deszkára emeljük. Hosszában kettévágjuk,az egyik télalapot megkenjük a lekvárral,a másik lapot a tetejére fektetjük ,kissé rányomkodjuk,és legalább
1 órát pihentetjük,hogy a tészta magába szívhassa a lekvárt. A csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasszuk és a betöltött sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük rajta és megszórjuk a gránátalmamagokkal bõven. Hûtõbe tesszük és amikor a csokoládé megkötött a tetején egy éles késsel felszeleteljük.
A recept megjelent 2017. Küldd el a recepted Édességek / különszámában
Hozzávalók :
3 dl. ûrtartalmú bögre a méréshez
10 dkg vaj
1 bögre cukor
2 db tojás
1 bögre liszt
20 g. sütõpor
1 késhegynyi õrölt fahéj
1 csipet só
1 bögre darált mák
1 bögre tej
10 dkg baracklekvár
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
1 kisebb gránátalma
Elkészítése:
A sütõt elõmelegítjük 180-fokra gázsütõnél 2 fokozaton.
Egy kb 25 x 55 cm-es magas falú tepsit kibélelünk szilikonos sütõpapírral.
A hozzávalókat kimérjük. A lisztet összekeverjük a sütõporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal.
A vajat habosra keverjük a cukorral,majd egyenként belekeverjük a tojásokat,és a tejjel váltakozva
apránként,a liszt-mák keveréket. A tepsibe öntjük , a tetejét elsimítjuk és 40 percig tûpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk hûlni,a sütõpapír segítségével deszkára emeljük. Hosszában kettévágjuk,az egyik télalapot megkenjük a lekvárral,a másik lapot a tetejére fektetjük ,kissé rányomkodjuk,és legalább
1 órát pihentetjük,hogy a tészta magába szívhassa a lekvárt. A csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasszuk és a betöltött sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük rajta és megszórjuk a gránátalmamagokkal bõven. Hûtõbe tesszük és amikor a csokoládé megkötött a tetején egy éles késsel felszeleteljük.
A recept megjelent 2017. Küldd el a recepted Édességek / különszámában