Csokis köles kása

2011-11-12

sponsored links


Újabb kása a zabpehely után. Most köles, mert lúgosító hatású. Legközelebb hajdina lesz. (Csak szólok, Csilla kerüld a blogot. ;) )
Kitûnõ választás, ha hamar kell készíteni valamit, és könnyen hasznosítható energiaforrást keresünk. Hét féle aminósavat tartalmaz, teljes értékû fehérje forrás, magas az ásványi anyag és vitamin tartalma.
A köröm és a haj egészségesebb növekedésében segítséget nyújthat, ha gyakrabban fogyasztjuk.
A candidások is a diéta elsõ percétõl ehetik.

A fõzése nagyon egyszerû, nem szabad kevergetni.
1 bögre köles 3 bögre vizet igényel, és egy csipetnyi sót.
Úgy szoktam, hogy felengedem vízzel, felrakom a tûzre fõni mindösszesen 20-25 percre. Amíg fel nem forr, figyelem, hogy ki ne fusson, azután lassú lángon fõzöm.
20 perc után meg szoktam nézni, hogy megfõttek-e már a szemek, ha nem, még pár percig fõzni kell.
Érdemes azután összeturmixolni, mert sokkal krémesebb, és finomabb ízt ad.

"Csokis" köles ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2011/11/csokis-...

sponsored links

Keres?s