Csokis-kókuszos fudge
sponsored links
Készítettetek már otthon karamellát? Nekem ez volt az elsõ próbálkozás, mert szerettem volna egy új ízt kihozni belõle. A csoki-kókusz részemrõl magában is verhetetlen kombináció, hát még ha lágy karamell is társul hozzá...:) Rendkívül egyszerû, egy dologra kell azonban nagyon odafigyelni: ne égjen meg! Nekem az elején, kb 2 perc után megkapta kicsit, annak ellenére, hogy alacsony lángon fõztem. Igen, a másik dolog pedig a fõzési idõ: mindenképp be kell tartani, különben a végeredmény kanalazós lesz. Úgy is finom, de azért mégiscsak kis kockákra vágva az igazi:) Nagyszerû ajándékötletnek is, ugyanis az íze garantáltan egyedi lesz: nagyon csokis, nagyon karamelles, ropogós kókusz darabokkal...:)
Hozzávalók
- 15 dkg sûrített tej
- 5 dkg cukor
- 3 dkg méz
- 4 dkg vaj
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- 6 dkg étcsoki
- kandírozot kókusz kockák
Elkészítés
- A sûrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat és a szódabikarbónát egy lábasban alacsony lángon kevergetve elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy ne forrjon a massza, míg a cukor el nem olvadt teljesen! (kb. 8-10 perc)
- Ha elolvadt a cukor, nagyobbra vesszük a fõfokot és folyamatos keverés mellett addig fõzzük a masszát, míg az fehéresbõl barnás-karamelles színûre vált, besûrûsödik, és kevergetés közben elválik az edény falától (kb. 6 perc)
- Pár percet hagyjuk hûlni, majd belekeverjük a csokit.
- Ha a csoki elolvadt, sütõpapírral bélelt formába ötjük (az enyém kb 10x15 cm-es volt)
- Ha egy kicsit dermedt, megszórjuk apróra vágott kókuszdarabkákkal.
- Ezután betesszük a hûtõbe, hogy teljesen megdermedjen, majd felkockázzuk.