Csokis korongok
sponsored links
Ha azt mondom, hogy három napon belül kétszer sütöttünk ilyen kis csokis korongokat, sõt másodszorra dupla adagot készítettem, akkor nem kérdés, hogy egyértelmû befutó nálunk. Amíg volt belõle, addig NagyMazsola ette volna: reggelire, ebédre, uzsonnára?és persze vacsorára. A receptet a Nõk Lapja Konyha áprilisi számából néztem ki, de a csokibevonatot és a csokidarát lehagytam róla, illetve a megadott tésztamennyiséghez kb. fele adag krémet készítettem. A krém íze a Pilóta Keksz töltelékére hajazott, úgyhogy legközelebb kipróbálom úgy, hogy az egyik korong vaníliás, a másik kakaós legyen. Második adagnál a dizájnon javítottam: a krémet csillagcsöves nyomózsákba töltöttem - így azért dekoratívabb lett.
(Apropó nyomózsák. Régóta vágytam egy jobbfajta példányra, nézegettem itt is, ott is, de egyiket sem találtam az igazinak, ahelyett hogy vettem volna egyet szenvedtem levágott csücskû zacskókkal. Aztán Anyukám meglepett egy Tupperware-s csodával. Be kell, hogy lássam, nyerõ egy konstrukció, biztos aranyárban mérték, úgyhogy utólag is köszönet érte.)
(Apropó nyomózsák. Régóta vágytam egy jobbfajta példányra, nézegettem itt is, ott is, de egyiket sem találtam az igazinak, ahelyett hogy vettem volna egyet szenvedtem levágott csücskû zacskókkal. Aztán Anyukám meglepett egy Tupperware-s csodával. Be kell, hogy lássam, nyerõ egy konstrukció, biztos aranyárban mérték, úgyhogy utólag is köszönet érte.)
Hozzávalók a tésztakorongokhoz (kb. 15-20 db, attól függõen, hogy mekkora tésztahalmokat adagolunk):
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
10 dkg liszt
1 púpos ek kakaópor...