Csokis keksz zabpehellyel
sponsored links
Valójában nagyon egyszerû kekszes recept, hasonlít az összes többi kekszemre, de a gyerekek elõl úgy kellett eldugdosnom, hogy maradjon másnapra is. Ez pedig nálunk nagy szó, ugyanis szinte nincs olyan étel, amit szívesen megesznek.
Hozzávalók: 120 dkg liszt, 80 dkg zabpehely, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 evõkanál kakaópor, 10 dkg mogyorós-mazsolás csokoládé.
Elkészítése: A lisztet, zabpelyhet, kakaót, cukrot és sütõport összekeverem. A csokit apróra kockázom.
A lisztes keverékhez adom elõször a szobahõmérsékletû vajat, majd jól összedolgozom, mondjuk egy fakanállal. Az egész tojást csak ez után keverem bele. A feldarabolt csoki pedig legvégül kerül bele.
Elég puha, nehezen formázható massza lesz a végeredmény. Egy kanállal vagy vizes kézzel szoktam kupacokat rakosgatni a sütõpapíros tepsire.
Kb. 13-15 perc alatt meg is sül a 180 fokos sütõben.
Melegen még egészen puha, de aztán amikor kihûl szuper ropogós keksz lesz belõle.