Csokis keksz második felvonás
sponsored links
A csokis keksz az egyik gyengém, de sajnos (vagy nem sajnos) mikor ilyet készítek, mire észbe kapok addigra az összes eltûnik a dobozból. Korábban azt hittem birtokában vagyok a tökéletes csokis keksz receptjének, de tévedtem. A netet böngészve ugyanis (állandóan recepteket olvasgatok:)) szembe jött Pierre Hermé csokis keksze és gondoltam egye fene, adok egy esélyt neki. Most elárulom mitõl jobb: sokkal, de tényleg sokkal ropogósabb mint a korábbi verzióm. Az eredeti recepthez képest itt is el kellett vennem a cukor mennyiségbõl jócskán, mert soknak ítéltem és a liszt egy részét is teljes kiõrlésû tönkölyre cseréltem. Reggel már landolt is a kis elsõsöm uzsidobozában, csak hogy jobban menjen a fránya tanulás :)
Pierre Hermé csokis keksze
Hozzávalók:
110 g puha vaj
70 g porcukor
80 g barna cukor
1 tojás
vaníliakivonat
180 g finomliszt
45 g tk. tönköly liszt
1/2 tk. sütõpor
1 csipet só
175 g étcsokoládé csepp
A vajat kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és az egy tojást.
Egy másik tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a sót és a sütõport. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vajas részhez, és dolgozzuk egynemûvé. A legvégén tegyük bele a csokoládét.
Egy sütõpapíros tepsire adagoljuk ki fagyikanállal a tésztát és lapogassuk le. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog. 170 C-os elõmelegített sütõben süssük 10 percig. Ha megsült, ne vegyük le egybõl a papírról, mert még puha. Ha kihûlt finom, ropogós lesz a kekszünk.