Csokis-diós-mogyorós szelet
sponsored links
A nagy húsvéti sütés - fõzés után nem sok kedvem volt a konyhában tevékenykedni sütikészítési célzattal, viszont nincs hétvége nasi nélkül, tehát rávetettem magam a netre, hogy valami pár perces semmiséget találjak, amivel villámgyorsan abszolválhatom a nekünk járó finomságot. Amikor rábukkantam erre a receptre, azonnal tudtam, hogy a problémát sikerült megoldani. Hihetetlen gyorsan elkészül, még gyorsabban fogy el, vigyázat, függõséget okoz!
Csokis-diós-mogyorós szelet
Hozzávalók:
- 2 csomag kakaós keksz
- 20 dkg vaj, megolvasztva
- 15 dkg csoki apróra vágva
- 1 tubus sûrített tej
- 15 dkg dió, durvára vágva
- 15 dkg mogyoró durvára vágva
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük (én mozsárban tettem ezt, de Nigellásan sodrófával is elvégezhetõ a mûvelet), hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd sütõpapírral bélelt, kisebb tepsibe nyomkodjuk. Megszórjuk az apróra vágott csokival, a durvára vágott dióval és mogyoróval, végül egyenletesen rácsorgatjuk a sûrített tejet.
180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, kb. fél óra alatt készre sütjük (tûpróba!). Szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!