Csokis-diós len-szezámos szelet
sponsored links
- 20 dkg lenmag (lehet lenmagpehely is!)
- 10 dkg szezámmag (pehely is lehet!)
- 2-3 dl víz, amennyit a massza felvesz
- 10 dkg 90%-os csokoládé (Wawel lengyel csoki elérhetõ áron kapható!)
- 2 dl magtej (kesudió tej, mandula tej, kókusztej)
- Ízlés szerinti édesítés – érdemes intenzíven édesíteni, mert a len-szezám alap és az igen keserû csokoládé ezt megkívánja
- Mézeskalács fûszerkeverék 1 evõkanállal
Elkészítés:
- A lenmagot és a szezámmagot keverd össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy a süteményhez való massza összeálljon; legalább fél órát hagy állni
- Simítsd el a masszát egy sütõlapon (Kipróbáltam papír nélkül sütni, és mûködött!)
- Szárítva, a legalacsonyabb fokozaton süsd a tésztát legalább 30 percig
- 2 dl magtejben (kesu) az összetördelt csokoládét .- hozzáadott xukorral – állandó keverés mellett olvaszd fel (Nem lett semmi baj, hogy nem vízgõz felett dolgoztam!)
- Borítsd ki a sütilapot, és kend meg a még meleg csokoládé masszával
- Kb. 15 dkg diót darálj meg kissé darabosra, és hintsd meg a sütemény tetejét
- Végül vágd szeletekre