Csokis-diós keksz

2014-04-29

sponsored links

Az elsõ gluténmentes ropogós, igazi keksz, amit az elmúlt 8 hónapban készítettem. Imádom, köszönet érte Anitának, akinél ráleltem erre a nagyon finom kekszre. Kisebb módosításokkal készült, de így is mennyei lett.

Amikor a Párom hazaért a munkából, megkérdezte, mibõl sütöttem, mert olyan finom sült gesztenye illat van a konyhában. :) 
És tényleg, ezt teszi a gesztenyeliszt a sütivel ;)

Hozzávalók:

200 gr gesztenyeliszt, (mehet felesben zabliszttel)
100 gr durvára tört cukormentes étcsokoládé,
100 gr durvára tört dió,
100 gr kókuszolaj,
2 nagy méretû tojás,
100 gr eritrit
1 mk. szódabikarbóna 

 

Elkészítés:

A kókuszolajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Mehet bele a liszt, a szódabikarbóna, a dió, és a csoki is. 
Kissé lisztezett sütõpapíron hengert formálunk a masszából, majd felvágjuk 1 cm-es csíkokban. 
Majd sütõpapíros tepsiben 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 



Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/04/csokis...

sponsored links

Keres?s