Csokis-diós banánkenyér
sponsored links
Érett banánok kiválóan eltüntethetõk ebben a süteményben, Barbinak köszönet a receptért!
Hozzávalók:
23 dkg liszt
4 dkg kakaópor
20 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
csipet só
2 tojás
11 dkg olvasztott vaj
2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve
5 dkg dió nagyobb darabokra összetörve
5 dkg durvára vágott étcsokoládé
Hozzávalók:
23 dkg liszt
4 dkg kakaópor
20 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
csipet só
2 tojás
11 dkg olvasztott vaj
2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve
5 dkg dió nagyobb darabokra összetörve
5 dkg durvára vágott étcsokoládé
Egy mély tálban a lisztet, kakaóport, cukrot, sütõport, sót összekeverjük. A banánokat villával pépesítjük, majd az olvasztott vajat és a tojásokat hozzákeverjük. A lisztes és a banános keveréket fakanállal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót és csokoládét, majd egy sütõpapírral bélelt gyümölcskenyér formába simítjuk a masszát. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 55-60 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tûpróbát!