Csokis céklás süti
sponsored links
Nagyon finom édesség. A céklát nem kimondottan kedvelõknek is érdemes kipróbálni, hiszen az íze nem kivehetõ (tesztelve; dupla adagot evett belõle valaki, aki nem is szereti a céklát :)
Csokis céklás süti
Hozzávalók:
Céklás süti
330 g cékla
20 dkg búzaliszt
8 dkg teljes kiõrlésû liszt
75 g cukrozatlan kakaópor
1 tk narancshéj
4 db tojás
180 g barna cukor
250 ml napraforgó olaj
2 teáskanál vanília aroma
Csokiganache
250 ml habtejszín (készíthetõ bármilyen növényi tejszínnel is)
150 g étcsokoládé (narancsos ízesítésû)
2 ek barna cukor
Elkészítés:
Céklás süti
- A céklát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és fõzzük meg. Ez idõ alatt mérjük ki a száraz összetevõket (lisztek, kakaópor, narancshéj) egy tálba. Ha a cékla megfõtt, szûrjük le, és tegyük félre hûlni.
- Ha a cékla kihûlt, tegyük turmixgépbe, dobjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, az olajat és vanília aromát, zúzzuk pépesre.
- A céklás keveréket öntsük a lisztes keverékhez, jól keverjük el, és mehet egy kivajazott gyümölcskenyér-formába. Tegyük 180 C-ra elõmelegített sütõbe 35-40 percre.
Csoki ganache
- Amíg a kenyér sül, készítsük el a ganache-t. A tejszínt a cukorral melegítsük fel, de ne forraljuk, majd vegyük le a lapról és tördeljük bele a narancsos étcsokit.
- Várjunk vele 1-2 percet, és keverjük simára, tálalás elõtt locsoljuk meg vele a sütiszeleteket.