Csokis császármorzsa mogyorószósszal, vaníliafagyival
sponsored links
Egy jó reggeli ötlet, nálunk mindenki nagyon szereti a császármorzsát. Nem sok idõ az elkészítése, akár kora reggel is nekiállhatunk, így iskola elõtt a gyerekeknek kész a finom reggeli.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1,8 dl tej
- 3 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 2 dkg kakaópor
- csipetnyi só
A szószhoz és a tálaláshoz:
- 30 dkg tejcsokoládé apróra törve
- 5 dkg mogyoróvaj
- 1 dl tejszín
- 2 dl vaníliafagylalt
- kevés pörkölt dió vagy mogyoró
- porcukor
Elkészítése:
- A császármorzsához a tojássárgáját kikavarjuk cukorral, meg tejjel, majd hozzáadjuk a kakaóval elvegyített lisztet. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk.
- Egy serpenyõben 2 dkg vajat forrósítunk, a masszát beleöntjük, és 3-4 percig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Ekkor megszórjuk a csokoládé felével, megfordítjuk, majd 1-2 percig sütjük.
- Két fakanál segítségével darabokra tépkedjük, addig amíg morzsás lesz. Eközben a morzsa minden oldala megsült. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.
- Egy kisebbe edényben összemelegítjük a mogyoróvajat tejjel, meg tejszínnel.
- A császármorzsát a szósszal meglocsolva, dióval, a maradék csokival megszórva, és fagylalttal tálaljuk. Porcukorral megszórhatjuk.