Csokis csokikocka ibolyával
sponsored links
- 10 db kisebb méretû vagy 8 db nagyobb tojás
- 1 db tojás fehérje a virágokhoz
- 4 evõkanál mandula liszt, vagy õrölt mandula, vagy õrölt dió
- 5 evõkanál eritrit
- Fél citrom leve
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Vanília – kikapart szál, vagy eszencia, vagy aroma
- 1 db nagy méretû narancs leve; ha van bio narancsunk, akkor mehet a tésztába a héjának a reszeléke is
- 3 evõkanál kakaó
- A mázhoz: 10 dkg 90%-os csokoládé + 5 dkg kakaóvaj, vagy ghee (NaturCookta kakaóvajat használtam
- Ibolya fejek
- A tojások sárgáját habverõvel és 3 evõkanál eritrit hozzáadásával verd fel habosra
- A tojások fehérjét is verd fel citromlé hozzáadásával keményre és adj hozzá 1 evõkanál xukrot is
- A liszt hozzáadását kezd a sárgájához való adagolással, kis adagokban …, lazítsd fel hozzá adott kevés fehérjével, majd folytasd a liszt szórását, fehérjét – közben a kakaót is keverd hozzá a tésztához
- Jöhet a keverékbe a szódabikarbóna is
- Zsírpapírral kibélelt sütõedénybe öntsd a tésztát, és elõmelegített sütõben – közepes lángon süsd tûpróbáig, mely kb. 40 perc sütési idõ lesz
- Közben gõz fölött olvaszd fel a csokoládét és a kakaóvajat (Nem tettem bele további édesítést, de te megteheted!)
- A megsült tésztát borítsd ki egy tálcára, locsold meg narancslével, és ízlés szerint kisebb vagy nagyobb kockákra vágd fel
- Helyezd el úgy a kockákat, hogy a ráöntendõ csokoládé körbefogja; akár tedd két tálcára
- Öntsd le a felolvasztott csokimázzal
- Az ibolya virágait forgasd meg egy külön tálba kikészített tojásfehérjébe, majd pedig egy másik tálban lévõ xukorban hempergesd meg
- A xukros ibolyákkal díszítsd fel a kockákat