Csokis-cseresznyés sütemény
sponsored links
Családom legfiatalabb tagjaként általában én nyerem meg azt a becses fõdíjat, hogy mászhatok a fára gyümölcsöt szedni. Nincs is ezzel semmi baj, hisz élvezettel vetem bele magam a barack-, meggy, alma-, vagy jelen esetben cseresznyetengerbe. Rövid kutakodás után Limara oldalán bukkantam rá egy olyan receptre, amely jó választásnak tûnt a leszedett cseresznye felhasználására. A sejtésem beigazolódott, finom süti lett a végeredmény!
Hozzávalók (ezzel a mennyiséggel készítve szép nagy kockák lettek) :
-3 csésze liszt
-3 csésze cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1,5 tk. szódabikarbóna
-1 csomag sütõpor
-5 evõkanál kakaópor
-1 csésze tej
-1 csésze víz
-1 csésze vaj
-3 tojás
-Magozott cseresznye ízlés szerinti mennyiségben
Mérjük egy tálba a lisztet, és forgassuk össze a sütõporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral, valamint egy csipet sóval. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd a vajjal. Ezután adjuk hozzá a tejet, a vizet, és a vaníliás cukrot. Ebbe a tojásos-cukros egyvelegbe szitáljuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze a masszát.
Öntsük a masszát kivajazott, lisztezett (vagy sütõpapírral bélelt) formába, a tetejét pedig szórjuk meg bõven magozott cseresznyével. Elõmelegített sütõben, közepes lángon süssük tûpróbáig (ez nálam kb. 45-60 perc volt).
Rövid pihentetés után felkockázva máris fogyasztható! Nekünk elég édes volt önmagában is, de aki szeretné, az hintse meg bátran porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!