Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?
sponsored links
A válasz: egy újabb sütés nélküli finomság!
Adjunk neki nevet is, ha már elkészült? Csokis-túrós csodasüti. Hogy mitõl csoda? Csoda, ha marad belõle?
Ez a desszert is tipikus esete annak, hogy totál nem az lett belõle, aminek indult. Nem elõször fordul elõ, pattognak kifelé az isteni szikrák a fejembõl, végül pedig mire becsattogok a konyhába, kiderül, hogy ja, kérem ez az alkatrész elfogyott. Ja, hogy amaz sincs? Oké, üljünk vissza, tervezzünk tovább. No, hát ez most se történt másként. Nem baj, így fejlesztem a kreativitásom, és lesz napról napra nagyobb, én meg napról napra szerényebb?.
Nagyon rákattantatok a sütés nélküli desszertjeimre, úgyhogy nem szeretnék senkit megfosztani ettõl a nyalánkságtól sem. A hozzávalóknál az eredetihez képest módosítást fogtok látni, nekem picit ?sok? volt a csokis tetõ a túró mennyiségéhez, így ezt most nektek a felére veszem. De ha nincs ellene kifogásotok, hogy ti is ilyen vastag réteget kapjatok, nyugodtan duplázzátok meg! Csapjunk is a torta közé, és nézzük mibõl készült.
Hozzávalók
Alsó réteg:
15 dkg vajaskeksz
8 dkg vaj
Túrós réteg
15 dkg túró
2 csapott ek porcukor
1 banán
1 citrom reszelt héja
1 tk citromlé
2 ek mascarpone
Csokipudingos réteg
3,5 dl tej
3+2 ek cukor
1 cs. fõzhetõ csokipuding
5 dkg vaj
Kezdjük a pudinggal az egész történetet, hogy legyen ideje lehûlni, amíg a többiekkel foglalkozunk. 3 dl tejet elkezdünk forralni, közben a pudingport 4 ek cukorral, és 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A forró tejhez csurgatjuk, és az egészet sûrûre fõzzük. A vajat 2 ek cukorral kihabosítunk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Félretesszük hûlni. Jöhet a keksz. Daraboljuk össze, dobjuk a késes aprítóba, és intézzük el. Vagy gép hiányában reszeljük, vagy Bonnie szavaival élve, tegyük zacskóba, és verjük szét. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a kekszhez. Én ezt is még az aprítóval végeztettem el. No nem az olvasztást. Csak hogy összekeverje valamelyest. Azután átkanalaztam a 16 cm-es tortaformámba, és a kezemmel, majd egy kanál hátlapjával alaposan, egyenletesen beletuszkoltam a forma aljába. Jöhet a túrós réteg. 1 banánt villával összetörünk. Hozzáadjuk a 2 ek porcukort, majd a túrót, és alaposan összedolgozzuk. Jöhet a citromhéj, egy kevés citromlé, végül a mascarpone. Ha kész, rákanalazzuk az egészet a kekszes rétegre. Ezt is elegyengetjük, majd jöhet a lehûlt csokipuding. Fehér csokiforgáccsal díszíthetjük (csak ha már nem meleg a puding, különben elolvad a csoki!), és néhány órára tegyük hûtõbe. Egy kést futtassunk körbe a torta körül, mielõtt a kapcsot kiengedjük, hogy biztosan leváljon a forma oldaláról a tortánk. Ha ügyesek voltunk, szépen megáll, és már szelhetjük is. Fogyasszátok szeretettel!
Valentin napi gesztenyegolyó torta
Angry Birds torta
Gesztenyekrémes torta
Anyák napi "torta"
Adjunk neki nevet is, ha már elkészült? Csokis-túrós csodasüti. Hogy mitõl csoda? Csoda, ha marad belõle?
Ez a desszert is tipikus esete annak, hogy totál nem az lett belõle, aminek indult. Nem elõször fordul elõ, pattognak kifelé az isteni szikrák a fejembõl, végül pedig mire becsattogok a konyhába, kiderül, hogy ja, kérem ez az alkatrész elfogyott. Ja, hogy amaz sincs? Oké, üljünk vissza, tervezzünk tovább. No, hát ez most se történt másként. Nem baj, így fejlesztem a kreativitásom, és lesz napról napra nagyobb, én meg napról napra szerényebb?.
Nagyon rákattantatok a sütés nélküli desszertjeimre, úgyhogy nem szeretnék senkit megfosztani ettõl a nyalánkságtól sem. A hozzávalóknál az eredetihez képest módosítást fogtok látni, nekem picit ?sok? volt a csokis tetõ a túró mennyiségéhez, így ezt most nektek a felére veszem. De ha nincs ellene kifogásotok, hogy ti is ilyen vastag réteget kapjatok, nyugodtan duplázzátok meg! Csapjunk is a torta közé, és nézzük mibõl készült.
Hozzávalók
Alsó réteg:
15 dkg vajaskeksz
8 dkg vaj
Túrós réteg
15 dkg túró
2 csapott ek porcukor
1 banán
1 citrom reszelt héja
1 tk citromlé
2 ek mascarpone
Csokipudingos réteg
3,5 dl tej
3+2 ek cukor
1 cs. fõzhetõ csokipuding
5 dkg vaj
Kezdjük a pudinggal az egész történetet, hogy legyen ideje lehûlni, amíg a többiekkel foglalkozunk. 3 dl tejet elkezdünk forralni, közben a pudingport 4 ek cukorral, és 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A forró tejhez csurgatjuk, és az egészet sûrûre fõzzük. A vajat 2 ek cukorral kihabosítunk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Félretesszük hûlni. Jöhet a keksz. Daraboljuk össze, dobjuk a késes aprítóba, és intézzük el. Vagy gép hiányában reszeljük, vagy Bonnie szavaival élve, tegyük zacskóba, és verjük szét. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a kekszhez. Én ezt is még az aprítóval végeztettem el. No nem az olvasztást. Csak hogy összekeverje valamelyest. Azután átkanalaztam a 16 cm-es tortaformámba, és a kezemmel, majd egy kanál hátlapjával alaposan, egyenletesen beletuszkoltam a forma aljába. Jöhet a túrós réteg. 1 banánt villával összetörünk. Hozzáadjuk a 2 ek porcukort, majd a túrót, és alaposan összedolgozzuk. Jöhet a citromhéj, egy kevés citromlé, végül a mascarpone. Ha kész, rákanalazzuk az egészet a kekszes rétegre. Ezt is elegyengetjük, majd jöhet a lehûlt csokipuding. Fehér csokiforgáccsal díszíthetjük (csak ha már nem meleg a puding, különben elolvad a csoki!), és néhány órára tegyük hûtõbe. Egy kést futtassunk körbe a torta körül, mielõtt a kapcsot kiengedjük, hogy biztosan leváljon a forma oldaláról a tortánk. Ha ügyesek voltunk, szépen megáll, és már szelhetjük is. Fogyasszátok szeretettel!
Hasonló bejegyzések:
Valentin napi gesztenyegolyó torta
Angry Birds torta
Gesztenyekrémes torta
Anyák napi "torta"