Csokis-banános süti
sponsored links
Ez a süti egyetemi éveimet juttatja eszembe. Egy külföldi (fiú) évfolyamtársamtól tanultam és mindig ezt készítettük, ha valami tényleg sütiset megkívántunk. A hozzávalók teljesen hétköznapiak, egy-két (túl)érett banán is mindig volt kéznél, sõt elõfordult, hogy direkt ehhez a sütihez érleltük az asztalon a banánt! Egyetem alatt többnyire kenyér formában (a hosszúkás-négyszögletesben) és csokimáz nélkül sütöttük és már a sütési idõ felénél, messzirõl érezhetõ volt a finom banános-édeskés illat. Gyakran már azelõtt elfogyott, hogy teljesen kihûlt volna! Magában is nagyon finom, de aki halmozni szeretné az élvezeteket, fagyival, vagy vanília sodóval is eheti! Igazából semmi, extra, de nagyon finom; szerintem az ?egyszerû, de nagyszerû?-kategória. És elronthatatlan!
Hozzávalók:
-15-15 dkg liszt, vaj és cukor
- 3 tojás
- 3 közepes (v. 2 nagy), érett banán (villával összetörve)
- 1 tk sütõpor
- 4-5 dkg kakaópor
1. Egy tálba összeszitálom a lisztet, a kakaóport és a sütõport.
2. Egy másik tálban habosra keverem a vajat a cukorral, majd egyenként kozzákeverem a tojásokat, végül az összetört banánt.
3. 2-3 részletben a banános-vajas masszához keverem a kakós-lisztet, kivajazott formába (kuglóf, õzgerinc, kenyér, stb.), 180 fokon 45-55 percig sütöm. (45 perc után érdemes fogpiszkáló próbát végezni; ha a fogpiszkáló szárazon, tisztán jön ki a tésztából, akkor már kész, megsült.) Ha kihült, bevonhatjuk csokimázzal, de magában is finom!
Hozzávalók:
-15-15 dkg liszt, vaj és cukor
- 3 tojás
- 3 közepes (v. 2 nagy), érett banán (villával összetörve)
- 1 tk sütõpor
- 4-5 dkg kakaópor
1. Egy tálba összeszitálom a lisztet, a kakaóport és a sütõport.
2. Egy másik tálban habosra keverem a vajat a cukorral, majd egyenként kozzákeverem a tojásokat, végül az összetört banánt.
3. 2-3 részletben a banános-vajas masszához keverem a kakós-lisztet, kivajazott formába (kuglóf, õzgerinc, kenyér, stb.), 180 fokon 45-55 percig sütöm. (45 perc után érdemes fogpiszkáló próbát végezni; ha a fogpiszkáló szárazon, tisztán jön ki a tésztából, akkor már kész, megsült.) Ha kihült, bevonhatjuk csokimázzal, de magában is finom!