Csokipuding fõzés nélkül

2018-02-01

sponsored links

20180120_140747_2.jpg

A tegnapi bejegyzésemben részletesen kifejtettem, miért érdemes kipróbálni ezt a teljesen allergénmentes csokipudingot, de nem emeltem ki a legfontosabb szempontot: nemcsak glutén- és laktózmentes, alig van benne cukor, de ráadásul fõzés nélkül készül, és nem kell tartani a csomósodástól, és más technikai buktatóktól a készítés során. Krémes, könnyed, nem hízlal, és nem okoz kellemetlen telítettségérzést. 

20180120_140629_2.jpg

Hozzávalók (6 adag):

 

6 ek Happy Harvest chia mag

50 g Happy Harvest aszalt áfonya

50 g friss áfonya

100 g Choceur cukor- és gluténmentes fekete csokoládé

2 banán

100 g Gartengold cukormentes almapüré

250 g ENJOY free! laktózmentes joghurt

2 dl Natur Aktiv BIO rizstej

20180120_141044_2.jpg

Elkészítés:

 

  1. Célszerû a turmixgépben kezdeni a folyamatot, mivel a végén úgyis itt zajlik a készítés folyamatának lényegi része: öntsük bele a rizstejet, kanalazzuk bele a chia magot, és fél órát hagyjuk állni, hogy a chia mag kicsit megszívja magát, és felpuhuljon a héja ? így könnyedén homogén állagúra tudjuk turmixolni.
  2. Közben vízgõz fölött olvasszuk fel a csokit, és keverjük hozzá a joghurtot ? így nem tapad fel az edény falára, és kisebb alapanyagveszteséggel dolgozunk, mert szinte maradéktalanul át tudjuk önteni a turmixgépbe.
  3. Alacsony fokozaton zúzzuk össze a chia magot, majd adjuk hozzá az aszalt és a friss áfonyát, a banánt és az almapürét, majd intenzíven turmixoljuk addig, míg teljesen sima, krémszerû állagot kapunk.
  4. Adagoljuk tálkákba vagy poharakba (esetleg zárható mûanyag dobozba, ha például uzsonnás csomagba is szánunk belõle), és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Utána díszíthetjük ízlés szerint gyümölcsökkel, darált pisztáciával vagy más olajos magvakkal.

Vigyázat! Addiktív!

20180120_101227_2.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://ketcicakonyhaja.blog.hu/2018/...

sponsored links

Keres?s